Nieuws:
Schar met Noordzeegarnalen
Gepubliceerd op 23 december 2018-
-
-
- scharretongen (van 400 g)2
- noordzeegarnalen (gepeld)75 g
- sjalot (gesnipperd)½
- citroensap½ el
- peterselie (fijngehakt)½ el
- bakboter75 g
- tarwebloem50 g
- zout
-
1 Maak de scharren schoon, ontschub, was en dep droog.
-
2 Snipper de sjalot.Hak de peterselie fijn.
-
3 Wrijf de scharren in met zout, wentel in bloem en schud de overtollige bloem af.
-
4 Smelt boter in een pan, Bak hierin de scharren aan beide kanten aan op een niet te hoog vuur en hou warm.
-
5 Fruit de sjalot heel lichtjes in dezelfde pan, voeg de garnalen toe en ten slotte het citroensap en de peterselie. Roer alles goed om.
-
Leg de schar op het bord, overschep met de garnalen en dien op met aardappeltjes en worteltjes.